Rabu, 12 Oktober 2011

Aku Sedar Siapa Diriku

Assalamualaikum semua..lama lia tak jenguk2 blog ni..nak update pn dh xlarat.rindu juga lia kt blog ni.lia cuma sibuk dengan peperiksaan akhir tahun ni start dari 13/10 smpai la 3/11 ni..wahhhh...lma kan...mstila,cmpur skali ngn cuti la,itu la...xpe2,lia nk update ni pun skadar nak lpaskan tension,kalau tnsion tak blh nk jwb periksa plak.
   emm,lia tak tau la,knapa la ada orang yang tak puas ati dengan lia ni..apa salah lia,,lia tak kacau dorng pn .knapa nak sibuk sngat sal hdup lia.apa lia dh wat kat dorng smpai dorng tak puas ati kat lia..lia tak anggap dorng musuh lia..knapa dorng anggp lia mcam tu..
    lia sedar...lia tau la lia ni bkas bdk kolah agama,mesti la prngai ni baik,alim la...kira yang baik la semua.tpi lia xkata lia ni baik,,lia tak kata lia ni alim,perangai baik..lia tak bangga pun dok skolah agama..bila lia pindah ke sekolah biasa,lia just tetapkan pkaian labuh lia ni..bagi lia,pkaian labuh lia just pkai kat skolah sbb kalau singkat lia tkot dorng usaha tmpat lain lk.bila diluar,ikut lia la nak pkai mcam mna pun,tapi tetap tutup aurat..korang...lia xkata lia ni baik sangat..lia tau lia ni jahat..sosial..jangan la kata yang bukan2 kat lia,sampai kutuk lia..
lia datang kesekolah biasa ni untuk memulakan hidup yang baru.disini lia bleh tnjukkan diri lia yang sbnar,lia bleh tnjukkan bakat yang ada lam diri lia..korng jangan la kata yang bukan2 kat lia..apa salah lia..smpai korng kata kat lia ni "harap dok skolah agama..tpi prangai mcam taik.." "bdak skolah agama buat kpala style" mmg  lia prngai mcm..tp skrng lia dk skolah biasa,bkn skoalh agma..knapa korng sibuk sngat..cikgu2 xkata apa2 pun..cikgu lagi bngga dengan lia,sbab lia brani buat smua ni..hari tu masa hari sukan,lia msuk lam acara persembahan pmbukaan hari sukan..lia mnari tngah2 pnas,dpan orng rmai...cikgu lagi bngga dngan lia..ckgu xcaya lia bleh buat smua 2..skrng lia bleh tnjukkan apa yang lia blh buat,msa ada ptndinggn singging compotition in english,korng nk msuk tp segang nk msuk,lia tman korng..lia nyanyi solo2..korng nyanyi berduet.tak nmpak ka pngorbanan lia kat korng.tpi knapa korng tak puas ati..
dulu masa lia mula2 masuk ksekolah ni,korng la yang lia knal dhulu..susah snang bersma..tpi knapa skrang korng dah jauh dari lia.,lia sbar je ngan prangai korng..
korng,lia tak pnah brdendam ngan korng,wlaupun korng lyang lia mcam ni..lia tetap lyang korng dengan baik.,kalau ada orng mngata kat korng,,lia mrah orng tu blik..kalau salah seorng dari korng tak datang skolh,tnggal sorng sja..time rehat lia cuba ajak kluar bsma..tlng2 dalam plajaran...klau korng nk sembng ngan lia,lia ok ja..tpi korng je xnak..lia cma xsuka prngai korng tu..apa-apa pun lia minta maaf sgt kalau lia wat salah kat korng..lia sdar siapa diri lia..lia tak bangga dengan smua klebihan yang ada lam diri lia..kita semua kawan....

4 ulasan:

  1. yaa....kita semua kawan kan....

    BalasPadam
  2. sabar ye lia ..manusia bgtu lah syg oi

    BalasPadam
  3. hehe....thnks ya..lia mmg sbr je ngn dorng 2.

    BalasPadam

jom baca entri lia yang lain pula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...