Jumaat, 12 Oktober 2012

Sebuah Impian



Assalamualikum... :)

sebuah impian....erm,semua orang ada impian kan.semua orng nk impian dya trcapai..lia pun sma,lia pun ada impian and lia pun nk impian lia trcapai and menjadi kenyataan..Amin..

ape impian korang ye?? korang nak tahu apa impian lia?tpi sblum itu,emm kbnyakknnya org slpas msuk institut pngajian,jdi pnganggur,tnggu posting tak dpat2,or slpas spm xdpat sambung study mna2..so lia dh psang niat yang lia xnak jd pngnggur.yla klu lps msuk mna2 institut,klu lia dtkdirkn lia xdpat mna2 kerja,lia dah psangkan impian lia ni.sekalipun lia dpat posting dmana2,lia akn buatkn impian lia ni mnjadi knyataan juga tak kira la ia menjadi krja sambilan ke ape ke.lia akan buat impian lia trcapai juga.
   korang tahu apedia?? lia nk buka 1 business,lia nak tbuhkan sbuah kdai.
kedai ni lia akan menawarkan perkhidmatan graphic designer,perkhidmatan pereka design baju t-shirt,perkhidmatan edit gmbar,perkhidmatan kad kenduri,insyaAllah lia akan beri perkhidmatan photographer..mesti korang heran kan.mesti korang akn kata ini smua mesti ada kmahiran yang btul2,ni mesti kna kelulusan blajar tnggi2 kan.
tapi bagi lia..buat apa lia simpn kmahiran yang lia ada ni,baik lia tunjukkan dngan cara buat business.lagi pun lia dekat sekolah,lia budak multimedia,lia dh ada kmahiran membuat design baju,graphic design pun lia ada kmahiran tmbahan dalam edit2 gmbar nih.lia juga ada kmahiran membuat kad rya grafik.lia dah ada kmahiran semua ni dngan bimbingan cikgu dan bimbingan paksu lia dlam multimedia ni.cikgu lia stuju sngat dngan impian lia nih,lia dah bincang2 ngan cikgu lia,cikgu sokong sngat2.
InsyaAllah lia harap impian lia ni menjadi kenyataan...Amin...

ini graphic design yang lia buat :)


ini kad graphic yang lia buat :)



ini gambar yang lia snap dan edit :)





ini design baju yang lia buat :)










17 ulasan:

  1. wah!!
    teruskan kak..
    keep striving!!

    saya doakan akak berjaya mencapai impian akak..
    nanti dah berjaya buka cawangan banyak..

    jangan lupa belanja saya..
    hehehe
    nyibuk betulkan?
    chaiyok! chaiyok!

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnks dgn kta smngat 2 adk aini..ok,t akk blnja adk wt design lad rya grafik :)insyaAllah dik

      Padam
    2. hehehe...
      you're sooo adorable my sista!

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. hehe thnks aini,awk pn sma.eh aini spm kn taun ni,sma la kta..jgn brkak2..hik3

      Padam
  2. wah..nice edit.. teruskan titik usaha ye :)

    BalasPadam
  3. Good job! Hope segala impian kamoo tercapai ye :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnks chocolat donut..amin.. :)

      Padam
  4. kalau dah boleh design macam tu, jom la join segmen gulai tempoyak ikan patin. senang, buat banner 400x150 je. takyah nak follow mana2 blog, takyah nak like mana2 page :) [ini belog saya]

    BalasPadam

jom baca entri lia yang lain pula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...